Останні новини

Куадрілья вишиванок та національних убрань: запрошуємо взяти участь в конкурсі! Рекомендовані

У міській клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних почалася підготовка до святкування 23-ої річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора.

 

Сьогодні, під час проведення наради у головного лікаря, був затверджений план заходів, відповідно до якого 22, 23 та 24 серпня відбудеться проведення урочистих заходів, тематичних зустрічей, культурних акцій, які присвячені історії українського державоутворення, а також вшануванню пам’яті Героїв «Небесної сотні» та громадян, що загинули захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

 

У цьому році ми платимо дуже велику ціну за розуміння важливості таких вічних цінностей як любов до своєї Батьківщини, до своє землі, національному досвіду та традиціям. Сьогодні на будівлях та території лікарні піднімаються державні прапори, холи поліклінік та стаціонарних відділень прикрашаються державною символікою. Проводиться робота з благоустрою території та наведення ладу. Ворота, опори та інші спорудження будуть пофарбовані в кольори державної символіки. Також під час проведення підготовчих робіт закуплено 20 національних прапорів, які будуть встановлені на флагштоках, місце розташування яких вже визначено, та урочисто підняті 23 серпня на честь Дня Прапора над основними будівлями лікарні.

Центральне місце в святкуванні національних свят в лікарні буде відведено виступам почесних гостей, нагородженню Почесними Грамотами та призами співробітників, концерту та виконанню українських пісень, а також конкурсу на самий колоритний національний образ - можна сказати: феєрії вишиванок та національного убрання.

Сьогодні, коли країна переживає непрості випробування, ми не маємо права бути байдужими, наш обов’язок – показати, що ми єдина, сильна нація. Українська культура, українська народність – це джерела тієї ослабленої духовності, що зове нас до єднання. Дайте поміркуємо про це.

Ми запрошуємо всіх бажаючих співробітників надягнути вишиванку та елементи національних прикрас та прийти на свято, що символізує наше об’єднання. Українське національне убрання є символом здоров’я, краси, щастя, родової пам’яті, любові, святості, а сама вишиванка на груді – захищає душу людини від руйнування та занепаду.

Святкові збори, вишиванко вий конкурс, концерт з виконанням українських пісень відбудеться 22 серпня в конференц-залі лікарні. За підсумками конкурсу на самий колоритний національний образ будуть визначені переможці та вручені призи.

Крім того, щоденно, вже на протязі декількох місяців, в храмі святої великомучениці Варвари, який розташований на території лікарні, з участю медиків «Тропінки» та віруючих мешканців проходять богослужіння за мир на Україні, лунають молитви за українських військових та за загиблими в зоні проведення АТО. Зранку 24 серпня в багатьох церквах нашої країни будуть проведені молебни за Україну. Молитви за мир та благочестивий український народ в цей день будуть лунати в Херсонському Свято-Духовському кафедральному соборі. У богослужінні приймуть участь і медики, для який життя людини понад усе, а допомогти – навіть ризикуючи життям – є святим обов’язком. Важливо, щоб сьогоднішній день не відтиснув ці живі та невидимі поняття.

Також традиційно лікарня приєднається до участі в загальноміських урочистостях, покладанню квітів до пам’ятників національним героям та інших. Програма цих заходів ще формується та стане доступною пізніше. А про те, як будуть проходити ці дні, як їх відзначить лікарня – ми будемо розповідати на сторінках сайту. Стежте на нашими оглядами.

 

 

Власна інформація.

Про лікарню

Стаціонарна служба