Архівні новини

 

Головний лікар Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. и О. Тропіних Леонід Ремига, завідуюча офтальмологічним відділенням Ольга Красножан, лікар-офтальмолог Олена Платонова прийняли участь у роботі науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасні досягнення офтальмохірургії», яка відбулася 9 – 10 листопада у місті Київі. 

Науковий захід проводився  за сприяння та при підтримці Міністерства охорони здоров'я України, Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, ГУ ОЗ та МЗ Київської міської адміністрації, Ассоціації офтальмологів України, які займаються хірургічною практикою та КМКЛ «Центр мікрохірургії ока». Серед країн учасників: Україна, Росія, Білорусь, Молдова, Німеччина, Франція, Італія.

 

 

За останні десятиріччя офтальмохірургія, як ніяка інша галузь медицини, зазнала революційних змін. Перш за все йдеться про впровадження мікрохірургічної техніки та новітніх технологій хірургічних втручань. Саме ця тема розгорнула навколо себе дискусії під час наукового заходу.  

 

Кожне засідання науково-практичної конференції було окреслено окремим питанням, в розрізі якого були представлені доповіді і відбувалося обговорення.

 

Серед головних питань:

  • Новітні технології в вітреальній хірургії.

  • Фармакотерапія в хірургії захворювань сітківки.

  • Хірургія ускладненого відшарування сітківки.

  • Пластична хірургія.

  • Артифакічне око та акомодація.

  • Нові технології катарактальної хірургії.

  • Рефракційна хірургія.

 

Чималий інтерес у офтальмологів викликали представлені дослідження та порівняльний аналіз впливу токсичності барвників сітківки. Зацікавив досвід пересаджування трупної кришталикової капсули, пересадки радужки, протезування кольоровими контактними лінзами, досягнення в пластичній офтальмохірургії, нові підходи в комбінованому лікувані катаракти та глаукоми, а також багато іншого з досягнень сучасної офтальмохірургії. Науково-практична конференція виконала свою мету, яка значилася у обміні практичного досвіду між офтальмологами різних країн та регіонів.

Завершив захід з'їзд Асоціації офтальмологів України, які займаються хірургічною практикою.

Про лікарню

Стаціонарна служба