Останні новини

У поліклініці №2 лікарні ім. А. і О. Тропіних введений в експлуатацію новий флюорографічний апарат Рекомендовані

17 вересня, напередодні Дня міста Херсона, у поліклініці №2, яка обслуговує жителів Шуменського мікрорайону, відбулося відкриття флюорографічного кабінету з введенням в   експлуатацію нового цифрового флюорографічного апарату, який був придбаний на кошти міського бюджету.

 

З цієї нагоди поліклініку відвідали міський голова Володимир Миколаєнко та начальник управління охорони здоров'я міської ради Світлана Межерицька.

Мер міста та головний лікар лікарні Леонід Ремига в присутності медичного персоналу перерізали символічну стрічку на знак введення в дію нового цифрового флюорографу, який завершив формування в лікарні рентгендіагностичної апаратури для ранньої діагностики туберкульозу з цифровим зображенням рентгензнімку.

Як зазначив Леонід Ремига, проблема туберкульозу, не лише в нашому місті, а й в Україні, продовжує бути гострою. Якщо 10-15 років тому туберкульоз вважався хворобою маргінальних верств суспільства (які страждають алкоголізмом, ув'язнені тощо), то зараз він загрожує кожному. Хворіють цілком соціально успішні люди і навіть діти. Тому завдання медиків вчасно виявляти туберкульоз, щоб було більше можливостей для успішного його лікування, сказав головний лікар.

Щорічно загальна кількість оглянутих у Комсомольському районі становить до 76 тис. осіб, у тому числі в Шуменському мікрорайоні близько 30 тис. В результаті таких оглядів виявляється до 90 випадків туберкульозу. Більше 60% хворих реєструється на ранніх стадіях захворювання, що створює умови для своєчасного та ефективного лікування.

«Міською програмою боротьби з туберкульозом на 2014-2016 роки серед іншого було передбачено забезпечення міських лікарень оновленим устаткуванням для флюорографічних обстежень. Сьогодні це завдання фактично виконано. Новий флюорограф вартістю 820 тис. грн. введений в роботу в поліклініці Шуменського мікрорайону, яка обслуговує майже 43 тис. осіб. Завдяки цьому обладнанню покращиться якість лікувально-діагностичного процесу, який стане більш швидким, точним та комфортним для херсонців», - так прокоментував подію міський голова Володимир Миколаєнко.

Завідувач рентгенологічного відділення лікарні Геннадій Орешко зауважив, що функціонуючий раніше в поліклініці флюорографічний апарат 12Ф7К, 1986 року випуску, вичерпав свій ресурс майже 20 років тому, часто виходив з ладу, тож необхідність його заміни назріла давно. Тому сьогоднішнє придбання важливо для лікарні, для людей, що проживають у цьому районі, і потрібно кожному пацієнтові.

Придбаний новий компактний рентгенографічний апарат (12Ф9 Україна) виробник НВО «КРАС» - 2014 року виготовлення. Робота на ньому по простоті нічим не відрізняється від процедури отримання знімка на плівковому флюорографі. Разом з тим, зображення на цифровому апараті практично миттєво з'являється на екрані монітора. Використання цифрової камери або напівпровідникового лінійного детектора дозволяє значно зменшити радіаційне навантаження на пацієнта, а застосування сучасної рентгензахисної кабіни зменшує радіаційне навантаження на персонал. Для ефективної і комфортної роботи робочі місця лікаря-рентгенолога та рентген-лаборанта укомплектовані комп'ютерами останнього покоління і професійними моніторами.

Серед основних характеристик апарату: легкість в експлуатації, швидкість проведення обстеження, забезпечення комфорту пацієнта, незначні габарити, комп'ютерне забезпечення. Відмінною особливістю даного флюорографа є його значна пропускна спроможність до 20 осіб на годину, що дає можливість своєчасно та якісно провести флюорографічне обстеження запланованого контингенту, в тому числі осіб з груп ризику по туберкульозу.

 

 

Власна інформація

флюорографія
флюорографія флюорографія
флюорографія
флюорографія флюорографія
флюорографія
флюорографія флюорографія
флюорографія
флюорографія флюорографія
флюорографія
флюорографія флюорографія
флюорографія
флюорографія флюорографія
флюорографія
флюорографія флюорографія
флюорографія
флюорографія флюорографія

Про лікарню

Стаціонарна служба