Останні новини

На базі лікарні організовано курси з вивчення англійської мови Рекомендовані

2016 рік в Україні Указом Президента Петра Порошенка оголошений роком англійської мови.

До реалізації цього державного пріоритету долучилася і Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних. З ініціативи головного лікаря Леоніда РЕМИГИ для співробітників організовано унікальну можливість навчання англійської мови безпосередньо за місцем роботи з виїздом викладача.

 

В колективі таке когнітивне нововведення знайшло цікавість. Фахівці розуміють, що англійська мова сьогодні є основною для інформаційного обміну в лікарському співтоваристві, і її вивчення не тільки розширює кругозір і поглиблює особистість, а й дозволяє бути сучасним в професії, «бачити новими очима».

На базі закладу вже приступили до навчання дві групи слухачів курсів. Одну з них склали здебільшого молоді лікарі, які займаються або планують займатися клінічними дослідженнями, мають бажання обмінюватися досвідом з іноземними колегами, розвиватися в професії на міжнародному рівні, другу організатори охорони здоров'я.

Заняття веде Едуард Керімов – викладач херсонської школи мистецтв «Ювента», з якою лікарня уклала договір на рік. Враховуючи, що половину вартості курсів оплачує лікарня, плата за 1 місяць навчання для співробітників становить 170 грн.

Потрібно сказати, що в даний час в херсонському медичному середовищі кількість лікарів, які володіють іноземною мовою, досить низька, що пояснюється рядом причин: відсутність поглибленого вивчення мови в медичних вузах, невпевнене соціальне становище лікаря, що обмежує можливості в тому числі для реалізації мовного ресурсу, великий відсоток лікарів пенсійного і передпенсійного віку, частково ментальна неготовність, тощо.

Але, як зазначують фахівці, які відвідують дані заняття, головна перешкода все ж полягає в тому, що досі не було покладено організований початок подібної ініціативи. Тому реалізація ідеї щодо створення умов для вивчення англійської мови безпосередньо на базі лікувального закладу є дійсно актуальною. 

Курси для медиків націлені на вдосконалення загальних знань розмовної англійської мови, отримання можливості повноцінного спілкування із зарубіжними колегами, участі у міжнародних медичних конференціях, симпозіумах та тренінгах, більш вільного користування професійною медичною літературою, інформацією з англомовних журналів та інтернет.

 

 

Власна інформація

Про лікарню

Стаціонарна служба