Останні новини

Оздоровлення дітей з офтальмологічною патологією Рекомендовані

Під час літніх шкільних канікул у місті працюють пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей. При 17-ти школах, які розташовані на території Корабельного району, табори укомплектовані медичними працівниками педіатричної служби КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних» в повному обсязі.

 

У зв’язку з ростом офтальмологічної патології серед дитячого населення  на базі КЗ «Херсонська  міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних» з 2012 року працює Міський центр  охорони зору для дітей та підлітків, в якому кожного року лікується близько 1,7 тис. дітей з всього міста.

За ініціативи головного лікаря  КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних» депутата міської ради від блоку П. Порошенка «Солідарність» Ремиги Л.Т. на базі Міського центру охорони зору для дітей та підлітків, з метою проведення організованого та ефективного оздоровлення дітей з офтальмологічною патологією, на період літніх канікул з 6 червня по 27 серпня 2016 року відкрито  оздоровчий табір для дітей дошкільного та шкільного віку. В період функціонування оздоровчого табору планується оздоровити близько 500 дітей, які мають порушення зору. Крім медичних працівників з дітьми буде працювати вихователь та психолог. 

Для кожної дитини розробляються індивідуальні профілактично-лікувальні програми для покращення зору, враховуються супутні захворювання. Така методика лікування є сучасною, ефективною, застосовується лише на базі нашої лікарні. Діти отримують лікування, яке за обсягом та інтенсивністю наближається до санаторного: оздоровчий масаж, ЛФК для очей по Аветисову та в комплексі з вправами з порушенням постави, діагностично-лікувальні комп’ютерні програми та плеопто-ортоптичні вправи для очей, фізіопроцедури.

Про лікарню

Стаціонарна служба