Останні новини

«Медичний Оскар»: У 2018 році серед молоді також обиратимуть найкращих медиків Рекомендовані

Поважна рада ухвалила рішення запровадити «Медаль Святого Пантелеймона», якою нагороджуватимуть молодих медичних працівників віком до 35 років. Вперше найкращих серед молоді відзначать у наступному 2018 році.

Нагорода за професіоналізм та милосердя сповідує ідентичні місію, принципи та цінності з «Орденом Святого Пантелеймона», а також має спільні органи пошуки, відбору та присудження Відзнаки.

На думку голови Поважної ради Василя Князевича, складна фінансова та кадрова ситуація в системі охорони здоров’я спонукає шукати різні шляхи підтримки, аби заохотити молодь обирати фах лікаря та не виїжджати за кордон для працевлаштування. Таку думку поділяє і Голова ради молодих вчених при МОЗ України Наталія Куфтеріна: «Сьогодні професія лікаря втрачає свою привабливість, імідж лікаря все менше цікавить молодь, але мені хотілося б, аби наші молоді лікарі не розчаровувалась в своїй діяльності». На думку учасників засідання, дуже важливо, аби всі громадяни України знали і бачили, що в країні є багато достойних і талановитих молодих лікарів, яких суспільство повинно підтримувати і стимулювати до ефективної роботи.

«Пропонується відзначати молодь в 4 номінаціях: найкращий молодий лікар, найкращий молодий медичний працівник, найкращий молодий вчений та найкращий волонтер», - поінформував Василь Князевич. Він звернувся до членів Поважної ради та представників Регіональних рад з закликом надати свої пропозиції та зауваження до проекту документу.

Кандидатів на відзнаку мають право пропонувати медзаклади, лікарські та сестринські асоціації, профспілкові та всеукраїнські громадські організації, ради молодих вчених та ін..

Як зазначається в положенні про медаль, нагороду присуджуватимуть громадянам України віком до 35 років, незалежно від статі, раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, етнічного та соціального походження, майнового стану та місця проживання. Переможцями стануть найдостойніші молоді медики, «які систематично займаються діяльністю, що позитивно впливає на фізичний розвиток і здоров’я українського народу, суспільну свідомість і духовність, утверджує толерантність, стимулює творчу діяльність для загального блага».

 

Источник: офіційний сайт Відзнаки http://orden-panteleimon.com.ua/ua/news/medichniy-oskar--u--2018-roci-sered-molodi--takozh--obiratimut-naykraschih-medikiv 

 

 

Лист від В. Князевича – за посиланням…

Про лікарню

Стаціонарна служба