Останні новини

Нацперелік: МОЗ підготував практичні рекомендації для стаціонарних закладів охорони здоров’я Рекомендовані

Навіщо було створено новий Національний перелік лікарських засобів? Як правильно розрахувати потребу для медичного закладу? Де взяти кошти для забезпечення пацієнтів ліками? На ці та інші питання відповідають експерти МОЗ України.

 

Міністерство охорони здоров’я разом з Експертним комітетом та МФ «Відродження» підготували методичку з практичними рекомендаціями та відповідями на основоположні питання про Національний перелік основних лікарських засобів для закладів охорони здоров’я. Зокрема, у методичці можна знайти відповіді на такі питання:

- Як формувався новий Національний перелік?

- Який його алгоритм подальшого наповнення?

- Як правильно обрахувати потреби у лікарських засобах для кожного закладу охорони здоров’я?

- Як закупити усі необхідні ліки за Нацпереліком?

- Що дає новий Нацперелік пацієнту, лікарю та державі?

 

Також у методичці можна знайти усю нормативно-правову базу, яка регламентує впровадження та реалізацію Нацпереліку.

«Національний перелік основних лікарських засобів – це ще одна важлива частина медичної реформи, ключове із завдань якої – гарантувати безоплатне базове лікування громадянам країни. Ми прагнемо, щоби українці на 100% були забезпечені життєвонеобхідними, якісними та безпечними ліками за конкретним списком. Це не проста політика. Бо вона кардинально нова для України. Зміни ж завжди важко сприймаються, бо вони змушують докладати зусилля, вчитися і багато працювати. МОЗ готове чути, допомагати та відповідати на усі питання як від медичних працівників, так і від пацієнтів. Лише працюючи спільно ми зможемо покласти край «безКОШТОВНІЙ» медицині та забезпечити українців гарантованим пакетом послуг, зокрема - в частині лікарських засобів», - зазначив заступник міністра Роман Ілик.

Методичка буде корисною передусім вузькопрофільним фахівцям з питань закупівель та формування потреби (головним лікарям, заступникам з економічних питань, завідувачам лікарняними аптеками, фармацевтам, провізорам, старшим медсестрам тощо), а також лікарям та пацієнтам. Методичку можна завантажити за посиланням нижче.

З минулого тижня МОЗ України почало регулярні селекторні наради з регіонами: експерти з формування та впровадження Національного переліку відповідатимуть на всі питання, що виникають в процесі запровадження нової політики.  

Якщо у вас є запитання щодо впровадження Національного переліку, надсилайте їх на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

ЗАВАНТАЖИТИ:

Нацперелік: методичні рекомендації

Національний перелік основних лікарських засобів

 

Джерело: http://moz.gov.ua/

Про лікарню

Стаціонарна служба