Останні новини

Розпочато комп’ютеризацію робочих місць лікарів первинної ланки Рекомендовані

Рішенням сесії Херсонської міської ради за підтримки депутатів та міського голови Миколаєнка В.В., на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 25.04.2018 р.  № 411 «Деякі питання електронної системи охорони здоров’я», лікарні виділено кошти на придбання комп’ютерної техніки для забезпечення автоматизованих робочих місць лікарів первинної ланки (сімейних лікарів, дільничних терапевтів та педіатрів). Після проведення тендерних  процедур та заключення договорів з переможцями лікарня отримала комп’ютерне обладнання на загальну суму 2 174 301 грн.

 

На теперішній час комп’ютери розподілені між поліклініками. В кабінетах лікарів первинної ланки підготовлено місця для встановлення обладнання.

 

Для підключення лікарні до центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я необхідно підключення кожного кабінету до мережі Інтернет, придбання програми та її інсталяція, що потребує додаткових бюджетних коштів у сумі 1,8 млн. грн.

Лікарнею буде підготовлено бюджетний запит та надано до управління охорони здоров’я міської ради.

Після отримання коштів та завершення усіх вищезазначених робіт лікарня матиме можливість підключитися до електронної охорони здоров’я Херсонщини, затвердженої рішенням Херсонської обласної ради.

Інформація про стан здоров'я пацієнта буде розміщена в електронній базі, що дозволяє в медичному просторі Херсона та області бачити електронну карту хворого, вносити в неї лабораторні дані, там же лікарі зможуть виписувати рецепти і т.д. Крім того, стане можливою система електронного запису до лікаря.

 

Власна інформація

 

Про лікарню

Стаціонарна служба