Останні новини

Презентовано план трансформації медичної системи на 2019 рік Рекомендовані

У наступному році на медичну систему України чекає масштабна трансформація. Стартує впровадження нової моделі фінансування на рівні спеціалізованої допомоги, почнуться зміни в системі екстреної медицини та державних закупівлях ліків і медичних виробів.  

 

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на розширеній нараді, що відбулася 16 листопада, презентували план медичної реформи на 2019 рік для лікарів, керівництва закладів, місцевої та центральної влади зі всієї України. 

 

Серед іншого було відмічено, що до кінця року всі заклади «первинки» повинні укласти договори з Національною службою здоров’я. На 2019 рік субвенція з держбюджету не передбачена. І у разі неукладання угоди зі Службою, утримувати заклад місцевій владі доведеться за власний рахунок.

 

Також у 2019 році сімейні лікарі отримають нові електронні інструменти (електронна медкарта, електронний рецепт, електронне направлення, електронний лікарняний) та можливість направляти своїх пацієнтів на додаткові обстеження та вузьких спеціалістів до поліклінік.    

 

Разом з тим у наступному році передбачається трансформація екстреної медичної допомоги. На серйозні зміни очікує програма «Доступні ліки».  

 

Докладніше за посиланням: http://moz.gov.ua/article/news/premer-ministr-volodimir-grojsman-moz-ukraini-ta-nacsluzhba-zdorov%E2%80%99ja-prezentuvali-plan-transformacii-medichnoi-sistemi-na-2019-rik

 

Про лікарню

Стаціонарна служба