Останні новини

В «ТРОПІНИХ» ЗАКЛИКАЮТЬ ВАКЦИНУВАТИСЯ ВІД ДИФТЕРІЇ ТА ПРАВЦЯ Рекомендовані

В Україні триває кампанія з вакцинації проти дифтерії та правця. 

У МОЗ рекомендують пацієнтам зробити щеплення до вересня, оскільки з початком навчального року кількість випадків захворювання на інфекційні хвороби зростає, отже ризик виникнення спалаху підвищується.

 

 

В Херсоні, у Корабельному районі міста, за словами заступника головного лікаря з медичного обслуговування населення клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних Світлани Пшеничної, рівень охоплення щепленнями проти цих інфекцій вкрай низький 46% серед дорослого населення. По країні показник – нижче 70%. (При тому, що цільовий рівень, за вимогами ВООЗ, становить 95%).

 

При таких умовах експерти прогнозують можливий ризик виникнення спалаху.

 

Єдиний спосіб захиститися зробити щеплення. До цього закликають медики на своєму прикладі – ревакцинацію від дифтерії та правця сьогодні пройшов і головний лікар лікарні Тропіних Леонід Ремига.

 

Нагадаємо, дифтерія – це небезпечне захворювання, спалах якого у 1990-х роках забрав 696 життів українців, захворіли тоді близько 20 000 людей. Рівень вакцинації у той період знизився до 80%. Цього було досить, щоби сталося стільки смертей.

 

За словами Пшеничної, в лікарні є достатня кількість вакцин, щоб охопити імунізацією проти дифтерії та правця всіх, хто цього потребує.

 

Підійдіть до свого сімейного лікаря або терапевта, з яким ви підписали декларацію (якщо декларацію ще не уклали, просто зверніться до поліклініки за адресою проживання), перевірте, коли ви в останній раз вакцинувалися і при необхідності зробіть щеплення, яке проводиться комплексною вакциною від дифтерії та правця. Вакцини є, вони якісні, безпечні та безкоштовні, – пояснює фахівець.

                                                                                                                         

Про лікарню

Стаціонарна служба