Останні новини

В ЛІКАРНІ ТРОПІНИХ ОРГАНІЗОВАНО РАБОТУ З БЕЗПРЕРЕВНОЇ ВАКЦИНАЦІЇ Рекомендовані

Із 21 до 26 квітня проходить Європейський тиждень імунізації. З ініціативи ВООЗ, в Україні цей тиждень відбувається щорічно із 2006 року.  

 

 

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає продовжувати імунізацію під час COVID-19, дотримуючись при цьому заходів профілактики та інфекційного контролю. Ця позиція висвітлена в «Керівних принципах проведення заходів по імунізації під час COVID-19».

 

22 квітня 2020-го року набула чинності Постанова головного державного санітарного лікаря України про Організацію заходів із вакцинації в умовах пандемії нової коронавірусної інфекції COVID-19, яка була розроблена на основі рекомендацій Центру громадського здоров'я України.

 

Її метою є зниження ймовірності спалахів вакцинокерованих інфекцій; зменшення кількості випадків захворювань, яким можна запобігти завдяки вакцинації; недопущення переривань планової вакцинації.

 

У всіх поліклініках лікарні Тропіних, згідно з постановою, організовано роботу по проведенню безперервної планової імунізації.

 

Вакцинація проводиться в добре провітрюваних кабінетах, які регулярно дезінфікують. Біля входу в поліклініки розташовані дезінфекційні килимки. У холах розміщена інформація про COVID-19 з нагадуваннями про заходи особистої гігієни.

 

Як розповіла заступник головного лікаря з педіатричної служби Людмила ПАНЧЕНКО, в дитячих поліклініках лікарні на поточному тижні з 21 по 24 квітня профілактичні щеплення було проведено 174 дітям.  

 

В той же час фахівець відзначає, що зараз, в період карантину, на планові щеплення батьки з дітьми запрошуються лише якщо є можливість дістатися до поліклініки, не використовуючи громадський транспорт та дотримуючись заходів профілактики.

 

За словами заступника, сьогодні в трьох дитячих поліклініках забезпечено чітке дотримання правил інфекційного контролю. Всі пацієнти і медичні працівники під час вакцинації перебувають в медичних масках. Розділено потоки пацієнтів, здорові діти і діти з ознаками ГРЗ не перетинаються. Діти, яких імунізують, перед щепленням обов'язково оглядаються лікарем.

 

Під час COVID-19 важливо продовжувати вакцинацію!

З усіх питань, які вас цікавлять по цій темі, ви можете звернутися за телефонами:

Гудзь Віра Василівна, завідуюча дитячою поліклінікою №1 – 0958641975.

Берест Олена Дмитрівна, завідуюча дитячою поліклінікою №2 – 0958284960.

Литвиненко Олена Іванівна, завідуюча дитячою поліклінікою №3 – 0509463083.

Панченко Людмила Миколаївна, заступник головного лікаря з педіатричної служби – 0951271177.

 

Власна інформація

Про лікарню

Стаціонарна служба