Останні новини

Лікарня Тропіних приєдналася до проведення Європейського тижня громадського здоров’я Рекомендовані

За ініціативи Європейської асоціації громадського здоров’я, з 11 по 15 травня в Україні проходив Європейський тиждень громадського здоров’я.

Мета ініціативи полягає у підвищенні обізнаності про важливі питання, що стосуються громадського здоров'я, та заохочення співробітництва в спільноті працівників охорони здоров'я Європи.

Пандемія COVID-19 продовжується, тому загальна тема Європейського тижня громадського здоров’я це: «Співпраця, координація і комунікація в умовах боротьби з COVID-19». Крім цього, кожен з п’яти днів програми мав свою тематику.

Клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних приєдналася до проведення тижня за темами: підтримка здоров'я через досягнення Глобальних цілей; психічне здоров'я; рівні можливості отримання якісної медичної допомоги та послуг із профілактики для всіх; єдиний надійний захист – вакцинація; здоров'я у похилому віці; здоров'я медиків в епоху епідемій; первина допомога в епоху цифрових технологій.  

Фахівці лікарні підготували відповідні інформаційні матеріали, провели лекції для співробітників.

Головні акценти цих заходів полягали в тому, що громадське здоров’я – це не лише боротьба з епідеміями, це також щоденний вибір на користь здорового довкілля, чистої води, здорової їжі, необхідної фізичної активності, імунізації та підтримки психічного здоров’я задля кращого майбутнього та розвитку.

Безліч смертей у світі можна попередити за допомогою профілактики та лікування, освіти, кампаній по імунізації, а також цільових програм з охорони репродуктивного здоров'я.

Згідно з Глобальними цілями заплановано до 2030 року подолати епідемії СНІДу, туберкульозу, малярії та інших інфекційних захворювань. Для цього необхідно забезпечити загальне охоплення медичними послугами та надати доступ до безпечних і доступних лікарських засобів і вакцин. Невід'ємною частиною цього процесу є підтримка наукових досліджень і розробок вакцин.

Про лікарню

Стаціонарна служба