Останні новини

ІВАН ПЕНТИЛЮК ВІДЗНАЧИВ НЕ КРУГЛУ, АЛЕ – ПОВАЖНУ ДАТУ! Рекомендовані

Вік успіху, знання, вік цінностей, внутрішнього зору і можливості бачити з вивороту... Напевно, дійсно, є початок, коли життя стає особливо дорогоцінним, коли поняття ювілеїв або дат робляться менш важливими, ніж просто зустрічі добрі, теплі, налиті особливим соком життя, смаком, зрозумілим лише «своїм».

Сьогодні головний лікар лікарні Тропіних Леонід Ремига зі своїми заступниками Зарой Барзій, Ларисою Малетою та головним бухгалтером Ольгою Гудковою від імені всього колективу лікарні привітали Івана Іларіоновича Пентилюка – головного лікаря з 1974 по 1995 рік з Днем народження, з 86-річчям!

Це було нескінченно щиро. Колеги різних поколінь, але одного шляху і однієї любові виявилися на одній території спілкування. І головне їхнє спільне лікарня, яка сформувала життя. Багато приємних слів, спогадів, взаємних побажань, посмішок, планів та надій ...

Взагалі, сьогоднішнє ставлення послідовників до попередників шанобливе й чуйне – це вже щось на рівні традицій, це святе у «Тропінці».

Іван Іларіонович особистість. І якщо зробити огляд історії лікарні хоча б за півстоліття, то протягом двох десятиліть він був її символом. Символом її зростання, а також початку переходу роботи установи в нові умови ринкової економіки при скороченні бюджетного фінансування, враховуючи економічний спад в країні в незапам'ятні 90-і. Все, що було їм збережено на тому етапі склало базу, на якій в подальшому лікарня змогла розвиватися, хоча і з великими труднощами.

Ні, за своєю суттю люди не змінюються... Незважаючи на свій поважний вік та багато занепокоєнь життя, сьогодні Іван Іларіонович не вичерпав свого життєлюбства та сильного характеру. Його обличчя ніби просвічене почуттям власної гідності, мудрої рівності, умінням будувати взаємини на простоті та довірі. До сих пір в ньому однією з головних рис залишається не просто відчуття причетності до лікарні, а й ніби якась внутрішня відповідальність за неї.

 

Досьє:

Пентилюк Іван Іларіонович – лікар-інфекціоніст, організатор охорони здоров'я.

У 1958 році закінчив Чернівецький медичний інститут. Працював завідувачем лікарською ділянкою Вижницького району Чернівецької області, тут же районним фтизіатром. Після закінчення в 1963 році клінічної ординатури працював в Херсонській інфекційної лікарні лікарем, завідувачем відділення, заступником головного лікаря. З 1970 по 1974 рік головний лікар лікарні обласного лікувально-санітарного управління. З 1974 до 1995 головний лікар міської лікарні № 2 (надалі лікарні Комсомольського району, лікарні ім. А. і О. Тропіних). Відмінник охорони здоров'я. Нагороджений орденом «Знак Пошани». Депутат Комсомольської ради 4 скликань.

За час роботи Івана Іларіоновича Пентилюка лікарня Тропіних була істотно реконструйована, розширена, збагачена технічною базою, збільшений медичний штат. Побудовано: лікувальний корпус на 240 ліжок, дитяче відділення, поліклініки в Шуменському мікрорайоні і житловому масиві «Корабел», жіноча консультація та консультація «Шлюб та сім'я», корпуси господарського призначення. Розпочато будівництво центральної поліклініки. Відкрито: відділення патології вагітності, новонароджених, периферичної нервової системи, анестезіології і реанімації, фізіотерапевтичне, функціональної та ультразвукової діагностики, блок інтенсивної терапії в кардіологічному відділенні, палати інтенсивної терапії в неврологічному відділенні, палата гіперболічної оксигенації, кабінет ендоскопічного обстеження. Розширено мережу надання спеціалізованої медичної допомоги та ін...

 

Ще раз вітаємо Івана Іларіоновича! Бажаємо міцного здоров'я, жаги до життя, душевного тепла та благополуччя! Дякуємо Вам за шлях та орієнтири. За любов до лікарні, медицини та людей!  

Про лікарню

Стаціонарна служба