Останні новини

ЗАСЛУГОВУЄ НА ПОВАГУ Рекомендовані

Колектив міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних висунув кандидатуру Івана Пентилюка, головного лікаря з 1974 по 1995 рік, на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Херсона».

 

 

З ініціативи адміністрації лікарні, профспілкової та ветеранської організацій було підготовлено та направлено до Херсонської міської ради подання про присвоєння Пентилюку Івану Ілларионовичу звання «Почесний громадянин міста Херсона» за значний внесок у розвиток галузі охорони здоров’я.

 

Іван Пентилюк 20 років очолював лікарню Тропіних в період з 1974 по 1995 рік. Далі  продовжував працювати в лікарні на посадах заступника головного лікаря по кадрам, начальник відділу кадрів, лікар-дієтолог, начальник штабу цивільної оборони до 2006 року.  

 

У 1958 році Іван Іларіонович закінчив Чернівецький медичний інститут. Працював завідувачем лікарською ділянкою Вижницького району Чернівецької області, тут же – районним фтизіатром. Після закінчення в 1963 році клінічної ординатури працював в Херсонській інфекційної лікарні – лікарем-інфекціоністом, завідувачем відділення, заступником головного лікаря. З 1970 по 1974 рік – головний лікар лікарні обласного лікувально-санітарного управління. З 1974 до 1995 – головний лікар міської лікарні № 2 (надалі лікарні Комсомольського району, лікарні ім. А. і О. Тропіних). Відмінник охорони здоров'я. Нагороджений орденом «Знак Пошани». Депутат Комсомольської ради 4 скликань.

 

За час роботи Івана Пентилюка лікарня Тропіних була істотно реконструйована, розширена, збагачена технічною базою, збільшений медичний штат. Побудовано: лікувальний корпус на 240 ліжок, дитяче відділення, поліклініки в Шуменському мікрорайоні і житловому масиві «Корабел», жіноча консультація та консультація «Шлюб та сім'я», корпуси господарського призначення. Розпочато будівництво центральної поліклініки. Відкрито: відділення патології вагітності, новонароджених, периферичної нервової системи, анестезіології і реанімації, фізіотерапевтичне, функціональної та ультразвукової діагностики, блок інтенсивної терапії в кардіологічному відділенні, палати інтенсивної терапії в неврологічному відділенні, палата гіперболічної оксигенації, кабінет ендоскопічного обстеження. Розширено мережу надання спеціалізованої медичної допомоги та ін.

 

Зважаючи на величезний потенціал людини, особистості, професіонала, громадянина рідного Херсона, ми вважаємо, Іван Пентилюк заслуговує на повагу та визнання! Сподіваємося на підтримку депутатського корпусу та чекаємо рішення міської ради.

 

Нагадаємо, звання «Почесний громадянин міста Херсона» присвоюється рішенням Херсонської міської ради один раз на рік, напередодні святкування Дня міста. Кандидатури на присвоєння Звання попередньо обговорюються постійними комісіями міської ради. Остаточне рішення про присвоєння Звання приймається на пленарному засіданні сесії міської ради, яка має відбутися у серпні цього року.

 

Про лікарню

Стаціонарна служба