Останні новини

ЛІКАРНЯ ПРАЦЮЄ В РЕЖИМІ ПІДВИЩЕНОГО НАВАНТАЖЕННЯ Рекомендовані

 

З 21 серпня (згідно Наказу Департаменту здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації №739-н від 19.08.2020 р.) клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних, яка визначена лікарнею першої хвилі у боротьбі з коронавірусною інфекцією, приймає всіх хворих міста з підозрою на COVID-19.

За цей час в інфекційне відділення лікарні (перепрофільоване дитяче) було госпіталізовано 182 хворих, 48 з яких отримали позитивний результат ПЛР-тесту, а у 160 хворих діагностовано пневмонію.

 

 

Кількість випадків пневмоній збільшується. Станом на ранок 29 вересня, в стаціонарних відділеннях лікарні з таким діагнозом перебувало 63 пацієнта (з негативними аналізами на COVID-19). З них 14 на кисневій підтримці, 1 на ШВЛ.

 

За словами завідувача відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії Андрія ФРУЛЯ, практично всі ці випадки клінічно проявляються як вірусна пневмонія. Захворювання часто протікає у важкій формі, багато кіслородозалежних хворих, багато літніх пацієнтів, для яких, зважаючи на наявність супутніх захворювань та ослаблену імунну систему, хвороба особливо небезпечна. Про збудника говорити важко, лікар вважає, що це може бути не тільки коронавірус, але і вірус грипу, і інші інфекції.

 

Також фахівець зазначив, що сьогодні лікарня працює в режимі підвищеного навантаження, але поки що всього необхідного достатньо для надання допомоги хворим з підозрою на COVID-19 і пневмонією (кисень, медикаменти, витратні матеріали, засоби захисту).

 

►Нагадаємо, з початку серпня лікарня Тропіних почала приймати всіх ургентних хворих міста з хірургічною, урологічною, гінекологічною патологією, а також вагітних і породіль з підозрою на коронавірусну інфекцію Дніпровського району, в зв'язку з виявленням спалаху коронавірусної інфекції в лікарні ім. О.С. Лучанського (згідно Наказу Департаменту здоров'я ХОДА № 689-н від 05.08.2020 р.).

 

Майже відразу було розпочато прийом ургентних хворих міста з терапевтичною патологією пневмоніями, а також вагітних і породіль міста Херсона та області з підозрою на COVID-19 (Наказ Департаменту здоров'я ХОДА № 691-н від 06.08.2020 р.).

 

З огляду на подальше зростання коронавірусної інфекції та з метою недопущення інфікування хворих (згідно Наказу Департаменту здоров'я ХОДА № 693-н від 07.08.2020 р.) в лікарні було перепрофільовано дитяче відділення (розташоване в окремій будівлі) в інфекційне, куди вже з 21 серпня почали надходити всі хворі міста з підозрою на COVID-19 (Наказ Департаменту здоров'я ХОДА №739-н від 19.08.2020 р.).

 

21 вересня вийшов Наказ управління охорони здоров'я Херсонської міської ради № 167, згідно з яким лікарня повинна забезпечити госпіталізацію осіб з підозрою на COVID-19, а також пацієнтів з ускладненими гострими респіраторними захворюваннями і пневмоніями на базі ендокринологічного відділення.

 

Щодо інформації, яка стосується ендокринологічного відділення, що була поширена в соцмережах, про нібито звільнених лікарів та всіх співробітників ці публікації не відповідають дійсності.

 

Як прокоментувала заступник генерального директора лікарні Тропіних з інформаційно-аналітичної та кадрової роботи Людмила Мартюк, два лікаря та дві медичні сестри ендокринологічного відділення подали заяву про звільнення, згідно із законодавством, за два тижні до бажаної дати звільнення, і 11.09.2020 року звільнилися за власним бажанням.

 

На особистому прийомі у керівника закладу мотивували свою позицію звільненням для організації приватного лікування хворих з ендокринологічною патологією. На прохання залишитися працювати далі – відмовилися. Характеризує ситуацію і той факт, що в день звільнення з відділення були виписані всі пацієнти.

 

За словами заступника, відділення не закривалося ані на день, середній і молодший медичний персонал продовжує працювати, крім того за останній тиждень прийшли на роботу ще три медичні сестри. Також вирішується питання про запрошення на роботу у відділення для консультацій лікарів-ендокринологів з обласної клінічної лікарні.

 

Продовжуємо працювати! Ризикуючи собою, рятуючи хворих, з енергією і терпінням…

 

І в черговий раз всіх закликаємо: дотримуйтеся дистанції, носіть маски. Бережіть себе.

 

Про лікарню

Стаціонарна служба