Останні новини

В ТРОПІНИХ ОРГАНІЗУВАНО НАДАННЯ ОЗДОРОВЧИХ ПОСЛУГ ДІТЯМ НА ЛІТНІЙ ПЕРІОД Рекомендовані

На базі дитячого відділення лікарні ім. А. і О. Тропіних на період літніх канікул організовано надання оздоровчих послуг дітям без електронного направлення лікаря.

 

 

Детальніше про умови прийому дітей на оздоровлення, комплекс оздоровчих процедур, а також умови перебування – розповідає заступник медичного директора з педіатричної служби Людмила ПАНЧЕНКО.

 

- Людмило Миколаївно, напевно, таку форму оздоровлення дітей, яка сьогодні вводиться в лікарні на літній період, можна цілком назвати оздоровчим табором, оскільки батьки зможуть не просто привести дитину на процедури, а залишити її протягом дня під нагляд персоналу?

- Звісно. В принципі, це є табір з денним перебуванням, організованим харчуванням, оздоровчим курсом процедур, відпочинком. Ми будемо працювати з 8.00 до 16.00 щодня, крім суботи та неділі. Протягом дня діти зможуть отримати процедури, поспілкуватися між собою, поспати, пообідати, погуляти на вулиці, провести дозвілля. Починаємо роботу вже у вівторок, 22 червня.

 

- З якими порушеннями здоров'я дітям ви рекомендуєте оздоровлення?

- Ми орієнтовані на дітей від 1 до 17 років з ортопедичними, неврологічними та соматичними патологіями. Зокрема курс буде корисним при порушеннях постави, сколіозах, захворюваннях нервової системи, синдромі вегетативної дисфункції, рецидивуючих бронхітах, лор-захворюваннях, часто і довго хворіючим дітям і т.д. При надходженні лікар проведе огляд дитини, зробить призначення, які в ході курсу процедур при необхідності можуть коригуватися. В той же час, якщо будуть вільні місця, ми готові приймати дітей лише на перебування, враховуючи прохання батьків.

 

- Чи є дотримання розмежування дітей, що надходять на оздоровлення, з іншими пацієнтами лікарні?

- Дитяче відділення знаходиться в окремо розташованій будівлі, віддаленої від інших корпусів лікарні. Сьогодні це повністю «чиста зона». Перший поверх працює як стаціонар для дітей з неінфекційними захворюваннями. Табір буде функціонувати на другому поверсі, з окремим сходовим ходом, що дає можливість ізольованого комфортного перебування. Персонал, який буде контактувати з дітьми, в роботі в інших відділень не задіяний.

 

- Розкажіть докладніше, які процедури будуть проводитися? Який термін перебування в таборі?

- В середньому звичайний курс оздоровлення триває 10 – 12 днів. Однак він може змінюватися, враховуючи індивідуальний підхід до кожної дитини. В спектр оздоровчих процедур входить: масаж, лікувальна фізкультура, ампліпульс-терапія, різні види електрофорезу, озокеритові аплікації. Працювати з дітьми будуть кваліфіковані досвідчені масажисти, медсестри з фізіотерапії, інструктори ЛФК. Крім того постійно буде присутній працівник, який супроводжує і організовує дозвілля.

 

- Як потрапити до вас на оздоровлення? Як формуються групи?

- Потрапити на оздоровлення діти зможуть без електронного направлення лікаря, за бажанням батьків, на платній основі. Вартість перебування на протязі одного дня з харчуванням (обід) – складе 180 грн. Оплата процедур проводиться додатково, в залежності від призначень. Перша група формується в кількості до 15 осіб. Щоб записатися, батькам потрібно звернутися до завідуючої дитячою поліклінікою або до завідуючої дитячим стаціонарним відділенням, або до лікаря-невролога дитячої поліклініки. Якщо є питання, можна звернутися до мене.

(Тел.: 0951271177 – Панченко Людмила Миколаївна).

 

Розмовляла Тетяна Кондакова

Про лікарню

Стаціонарна служба