Останні новини

ЗВІСТКА ПРО ЖИТТЯ… Рекомендовані

Акушерське відділення лікарні Тропіних історично наповнене особливим змістом – народженням життя, енергетикою світла, відчуттям щастя, яке дуже важливе у медицині. Відділення існує з дня відкриття лікарні та працює у цьому приміщенні вже 108 років.

 

Саме тут у повоєнні роки працювала легендарна лікарка Херсонщини Галина Сафроненко, яка на той час була єдиним акушером-гінекологом не лише в лікарні, а й у всьому місті. До речі, у ці дні, а саме 16 квітня, виповнилося 110 років від дня народження цієї унікальної людини, якій вдалося фактично створити акушерсько-гінекологічну службу області, поставивши її на наукову основу і давши той імпульс, який живий до сьогодні. Взагалі-то у відділенні завжди працювали талановиті серцем та справами люди. Така в нас школа, така сила, таке наслідування.      

Зараз пологове відділення – це свого роду концентратор життя та надії, тут цілодобово отримують допомогу вагітні та породіллі, народжуються немовлята, яких не називають дітьми війни, бо народжуються у воєнний час, а вважають янголятами миру – бо звістка про їх народження – це звістка про життя.  

Сьогодні тут приймають усіх, хто звертається. Жінки приїжджають із різних областей, за самозверненням, по швидкій, за направленням лікарів. 

Весь персонал відділення на робочих місцях. Ні один лікар, ніхто із середнього персоналу за час війни не звільнився. Навіть працівники, які живуть у передмісті, знаходять можливість дістатися на роботу і не кидають лікарню. 

На запитання: «Чому так і що зараз гуртує медиків?» – завідувач відділенням Сергій МОРОЗОВ відповідає, що мабуть, просто кожен розуміє, наскільки сьогодні складний час, і як важлива зараз наша робота. – Тому робимо свою справу і намагаємось зберігати оптимізм, – каже лікар. 

- Яка емоція сьогодні головна у відділенні, або в цілому у вашому колективі, як Ви відчуваєте?

- Зібраність. Той стан, коли всі працюють чітко, спокійно, уважно. А ще дуже відчувається, що ми усі стали більше цінувати найпростіші і найважливіші речі – просто життя, усмішки людей, тишу неба, свій дім – а це і рідні, і колеги, і робота. Як ніколи сьогодні є розуміння, що наше покликання, наше місто, лікарня і люди, заради яких працюємо, діти, яким допомагаємо з'явитися на світ – це ті сенси, які раніше були чимось природнім, звичайним - а зараз це дуже життєве, болюче… і це дуже гуртує.  

Від початку війни в акушерському відділенні «Тропіних» народилося 104 дитини – 53 хлопчика та 51 дівчинка. На момент розмови з лікарем на світ з’явилося ще одне немовля, і ця звістка не може не чіпати серце радістю, бо вона - про продовження любові і життя! 

Бажаємо родинам, хто народжує у цей непростий час, здоров'я і миру, а новонародженим – щасливої долі і Божого захисту!

Про лікарню

Стаціонарна служба